Vijf jaar Tiny House Alkmaar, mogen de iconische huisjes nog even blijven staan?

Tiny Houses, er zijn weinig mensen die nog nooit van deze nieuwe woonvorm gehoord hebben. In Nederland staan tientallen tiny houses en door de vele TV-programma’s zijn de kleine huisjes een bekend fenomeen geworden. Dat was 5 jaar geleden nog wel anders. Het concept was net vanuit Amerika overgewaaid naar Nederland. In Nederland was geen mogelijkheid om Tiny te wonen, totdat Gemeente Alkmaar het lef had om als eerste gemeente een vergunning af te geven voor het eerste Tiny House project van Nederland! Het off-grid Tiny House project aan de Helderseweg in Alkmaar. Komt er een vervolg?

Pilot is succesvol
Tiny House Alkmaar mocht gedurende een pilot van vijf jaar op het voormalige NUON terrein wonen. Een ruige plek met een interessante geschiedenis. De pilot werd een groot succes. Een herbestemming voor de plek waar de huisje staan is er nog niet. Er is dus nog geen noodzaak om de Tiny Houses te verwijderen. Het zou toch zonde zijn als dit succesvolle en inspirerende woonproject moet verdwijnen? Wij sluiten graag aan bij de nieuwe plannen die er zijn. De nieuwe energie wil het NUON terrein gaan gebruiken als laboratorium voor circulaire stadsontwikkeling. En het leuke is, de Tiny Houses zijn opgenomen in de plannen!

Open dag zondag 18 september 2022 13.00-16.00
De vergunning van het Tiny House project verloopt dus bijna. Woon­coöperatie Tiny House Alkmaar wil nog niet weg. Wij willen meedoen, mee ontwikkelen, meeleren en mee inspireren met de nieuwe energie. Zeker in deze huidige tijden met de wooncrisis, klimaatcrisis en de energie- en gascrisis zijn onze ervaringen waardevoller dan ooit tevoren. Wooncoöperatie Tiny House Alkmaar organiseert open dagen om kennis te delen en te inspireren. De volgende open dag is op zondag 18 september 13.00 - 16.00 (Helderseweg 28 Alkmaar). We hopen dat het niet de laatste open dag is, maar misschien is het wel de laatste kans om te komen kijken, dus kom langs! De open dag is niet alleen interessant voor mensen die graag in een Tiny House willen wonen. Dit is interessant voor iedereen die duurzamer wil wonen. Wij hebben er vertrouwen in dat Gemeente Alkmaar wederom het lef heeft om het Tiny House project te verlengen en wij vol energie door kunnen gaan met pionieren en inspireren.