Veelgestelde vragen

Hebben jullie nog plek?

Nee, op ons terrein is plaats voor vijf tiny houses en deze zijn op dit moment allemaal in gebruik. Als er een plekje vrijkomt en we op zoek gaan naar nieuwe buren zullen we dit via onze sociale media laten weten.

Hoe groot zijn jullie huisjes?

Het kleinste huisje is 18m2, het grootste huisje is 30 m2.

Kan ik jullie reglementen inzien?

GeĆÆnteresseerde tiny house groepen kunnen onze reglementen, statuten en bruikleenovereenkomst opvragen via tinyhousealkmaar@gmail.com.

Mag ik een keer komen kijken?

Wij organiseren een paar keer per jaar een open dag. Dan ben je van harte welkom! Daar buiten is bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Hoe hebben jullie deze tiny house pilot voor elkaar gekregen?

We hebben in 2017 een initiatiefgroep gevormd. Daarna hebben we goed contact gehad met gemeente Alkmaar en in 2018 een wooncoƶperatie opgericht. Gemeente Alkmaar heeft ons een plekje gegeven en wij zijn samen aan de slag gegaan om er een succes van te maken.

Leven jullie off-grid?

Ja wij wonen off-grid. Elektriciteit krijgen wij van de zon, door het gebruik van zonnepanelen en accu's. We vangen regenwater op en filteren dat. Er is ook geen riool aanwezig; in plaats daarvan hebben we een droogtoilet en een helofytenfilter om het grijze water te zuiveren. Ook hebben we geen vaste televisie- of internetaansluiting.

Zijn jullie tiny houses te koop?

Nee de tiny houses zijn eigendom van de bewoners en niet te huur of te koop. Wil je een tiny house kopen? Bekijk dan het huidige aanbod op Tiny Findy.

Ik heb een andere vraag, waar kan ik die stellen?

Heb je een andere vraag? Dan kan je die stellen via tinyhousealkmaar@gmail.com of tijdens een open dag.